SOLO-slst. MED medarb.

 
Feks. håndværkere, kørelærere, klinikker etc.
 
1. Alle tiltag vedr. B-SKAT gælder igen som nævnt her HUSK fristen d. 19. marts!!! Læs her:  - Solo-selvstændige UDEN medarb.
 
2. A-skat for løn i april måned:
Den A-skat som du skal betale for alle dine medarbejdere fra deres løn (foreløbig i april, maj og juni måned 2020) har regeringen udskudt. 
Det betyder, at den A-skat, som du skulle betale henholdsvis den 10. maj, 10. juni og 10. juli først skal indbetales af dig senere nemlig hhv. 10. sept, 10.okt og 10. november). Dvs. betalingen er udskudt, og det vil give dig et råderum økonomisk på nogle måneder. 
Læs mere på www.skat.dk
  
 
3. Hjemsendelse af medarbejdere: 
Hvis du frygter at arbejdsopgaver reduceres eller bliver nul, så planlæg allerede nu hjemsendelse af medarbejdere. Her har regeringen også tiltag meget snart. (Regeringen har lovet op til 75% -90% af lønnen i tilskud, medarbejderen får 5 dage uden løn derhjemme). Der kommer detaljer fra regeringen senere.
Se punktet om lønkompensation
 
 
Moms-lempelser til alle mindre virksomheder:
Din momsbetaling udskydes til:
a) hvis du er halvårsmomset: til den 1. marts 2021
b) hvis du er kvartal-momset: til 1. september 2020
læs mere på www.skat.dk
 
Spørgsmål fra kunderne:

"Jeg holder klinikken/virksomheden lukket - men skal jeg også afvikle min virksomhed/klinik?"

Svar: Hvis din virksomhed holder lukket, så undgå panikløsninger som f.eks. at afvikle virksomheden for at få dagpenge.
 
 
Støtte til selvtændige med 1 - 10 ansatte fremsat den
18. marts 2020
Regeringen har i dag fremsendt et et forslag der vil give støtte til alle mindre virksomheder med ansatte. Her vil støtten blive op til 80% af de fast omkostninger i virksomheden. Det betyder at virksomheden vil få likviditet til rådighed til at betale løbende udgifter som husleje, forsikringer m.v.
 
Forslaget er ikke vedtaget i folketinget, og vi kender endnu ikke hvordan og hvornår der skal og kan søges tilskud. Vi orienterer nærmere når vi får flere oplysninger. 

 
d. 16. marts 2020
(redigeret 18. marts 2020)
Intension | Næstmark 25, 6200 Aabenraa  | Tlf.: 74 62 34 40