Nye indlæg

MOMS - 2014/04 Hjælp, jeg er blevet halvårsregistreret med moms

13-10-2014
2. april 2014 af René Jürgensen

SKAT har ændret størrelserne for, hvornår man er måneds-, kvartals- og halvårsregistreret med moms, som du kan læse mere om her.

Ændringen medfører, at en lang række virksomheder, der oftest får moms retur, kommer ned på halvårlig momsafregning og at disse skal vente længere på at få deres moms retur.

Afregningsperioden kan man ansøge om at få ændret, således at man frivilligt er kvartalsregistreret med momsen.

Ændring af afregningsperioden fra halvår til kvartal, skal ske senest 1 måned før næste afregningsfrist, dvs. at alle dem der er kommet over på halvårlig afregningsperiode, senest skal ansøge den 31. maj 2014 om at komme over på kvartalet, som så vil være gældende fra og med 3. kvartal 2014.

Det er ikke muligt at ændre afregningsperioden med tilbagevirkende kraft, så alle der er kommet over på halvårlig afregning, er nød til at acceptere, at de skal afregne moms for det første halvår af 2014 og ikke kvartalsvis for første og henholdsvis andet kvartal.

Vi vil selvfølgelig gerne udarbejde kvartalsvis bogføring, således at der til næste år, stadig er mulighed for at få kvartalsvise sammenligningstal.
 
Intension | Næstmark 25, 6200 Aabenraa  | Tlf.: 74 62 34 40